“Ikke arrogance, men sportsmanship og manglende evne til at skyde ved siden af.”

Referat af Dynamo Birkerøds indendørs søndagstræning 26. januar.

Fremmøderekord

Søndag aften blev der sat fremmøderekord i indeværende indendørssæson. 19 dynamoer – 8 mere end tilmeldt.

Der skulle derfor deles hele fire hold – så det var heldigt, at Lars Krogh imodsætning til Jürgen Klopp ikke insisterede på en vinterpause, men tog den store opgave på sig.

Onde tunger vil nok påstå, at Lars ville gardere sig mod at spille i forsvaret ved sin holdudtagning. Selvom klubbens angribere var mødt talstærkt frem, sørgede Lars for at have fire solide forsvarsspillere bag sig. Holdene kom til at se ud som følger:

Gult: Krogh, Frank, Morten Suhr, Anders og Hans Henrik.
Blåt: Christian Hviid, Dalgas, Aaren, Ingvild og Jens Munk
Rødt: Jens Dall, Thomas, Suhr, Martin og Als
Sort: Bastian, Jonathan, Krøyer og Mads – og skiftende lånespillere fra de øvrige hold.

Herover: Nils Krøyer scorer for Sort.

Den gule fare

Kroghs taktik virkede. Ikke nok med at gult hold trak sig ud som samlet vinder – med 4 sejre, 1 uafgjort og et nederlag. Krogh blev også aftenens topscorer med 10 mål. Herunder et uforskammet frækt og præcist lob over Krøyer i en 1-mod-1-situation.

Krogh var også i centrum i aftenens mest kontroversielle episode. Dynamo har ganske vist suspenderet VAR, men klubben har en anden og mere sikker kilde til kontroverser og diskussioner: reglen om at målmanden kun må parere bolde på vej i mål. Da Suhr satte begge hænder på en hård tværbold, blev der derfor råbt straffe. Lidt efter lidt gik det op for spillerne, hvad der egentlig var sket – og at forseelsen ifølge klubreglerne skal takseres til straffe.

Hårdt dømt

Krogh syntes dog, at det var en hård dom, og spurgte hviskende (med hånden for munden så andre ikke kunne mundaflæse hans ord) chairman, om han ikke som gentleman burde brænde. Da han fik chairmans besyv, løb han til bolden, snurrede rundt – og sendte den med hælen klinet ind ved stolpen. Set udefra kunne det måske se ud som en arrogant scoring, men i virkeligheden var det altså en kombination af sportsmanship og manglende evne til at skyde ved siden af. Klubbens statistikere vil nu vurdere, om man bør nøjes med at notere Lars for 9 mål – eller om dette “mål-ved-en-fejltagelse” bør tælles med.

Flugten til Amerika

Inden transfervinduet lukker ved ugens udgang vil to af de unge spillere, Jonathan og Morten, blive lånt ud til klubber på den anden side af Atlanten. Udlån, der strækker sig helt frem til sommerferien. Der er derfor hårdt brug for, at nogle af de gamle kræfter i den kommende tid banker rusten af knoglerne, så vi atter kan få en fire-holdsturnering.

Herover: Jonathan Als kanonerer bolden i nettet for Sort, mens Christian Dalgas forgæves forsøger at redde situationen for Blå.

Referat: Chairman. Fotos: Webmaster