Voldsom rejseaktivitet præger Dynamo Birkerød

To af rejsedeltagerne på efterårets Dynamo Birkerød-fodboldtur til York, Alex og Jon. Foto: Hans Henrik Appel.

De seneste år har Dynamo Birkerød ud over fodbolden valgt at supplere tilbuddet til medlemmerne med fodboldrejser. Siden 2015 er det således blevet til fodboldhistoriske pakkerejser til Manchester/Liverpool, Edinburgh/Dundee/Glasgow og senest her i efteråret til York. Som altid arrangeret af fodboldekspert, historiker og Chairman for Dynamo Birkerød, Hans Henrik Appel, der lige nu er ved at planlægge en forårstur til London, der bl.a. byder på en kamp med Brentford (stadionet med de fire pubber).

York-turen var fra fredag d. 28. september til søndag d. 30.september med fly til Manchester og derfra tog til Sheffield, der blev basen for deltagerne.

Programmet var:

Fredag: Yorkshire-lokalopgøret Sheffield Wednesday – Leeds United på det traditionsrige Hillsborough Stadion. Et af de få stadions, der stadig har en ægte Kop-tribune, dvs. en stor jordhøj bag det ene mål. Nu er den godt nok blevet forsynet med både tag og sæder; men i stedet for et tribuneindre med toiletter og kiosker er der skyttegravsagtige stier ned fra højen til små boder/toiletter ved indgangsmuren.

Lørdag: Toget til York. Det er sidste sæson York City spiller på det klassiske old-school stadion Bootham Crescent.  Som en York-tilhænger skrev i facebook-gruppen ”Football Stadia and Grounds”: ” you won’t find a York City fan happy with the move out of the city centre after this season & the loss of our beloved Bootham Crescent.” Kampen i National League North var mod Guisely.

Søndag: Tilbage til København.

Hans Henrik har skrevet et udførligt, fotospækket og uhyre læseværdigt referat af turen på sin engelsksprogede blog:

DEL 1: The Historical Layers of Hillsborough

DEL 2: Farewell to a football ground. Bootham Crescent in York