Champagnefodbold

Der var ingen fotograf til stede ved dagens træning. Derfor bringer vi dette arkivfoto fra en tilsvarende begivenhed: Årets første fodboldkamp i Sverige 23. februar 1947, hvor Malmö FF spillede træningskamp mod Lunds BK og vandt 2–1. Billedet viser årets første boldberøring på den snefyldte bane udført af Börje Tapper, Gustav Nilsson og Valle Ek. Foto: IMS Vintage Photos/Ukendt fotograf/WikiCommons.

Der var ingen fotograf til stede ved dagens træning. Derfor bringer vi dette arkivfoto fra en identisk begivenhed: Årets første fodboldkamp i Sverige 23. februar 1947, hvor Malmö FF spillede træningskamp mod Lunds BK og vandt 2–1. Billedet viser årets første boldberøring på den snefyldte bane udført af Börje Tapper, Gustav Nilsson og Valle Ek. Foto: IMS Vintage Photos/Ukendt fotograf/WikiCommons.

Så blev det nye år skudt i gang i Dynamo Birkerød. Ganske vist havde hallen stadig juleferie lukket, men i stedet blev julens intensive program på kunststof rundet af med endnu kamp.

Hele ti spillere tilmeldte sig på Holdsport – hvoraf de 9 mødte op – suppleret med yderligere to spillere.

Som bekendt plejer rødt hold at vinde. For at skabe spænding om dagens udfald blev der derfor spillet blå mod sort.

Blåt hold bestod af Aaren, Als, Hartmann, Christian Hviid og Suhr.
Sort hold bestod af Frank, Ingvild, Lisbeth, Thomas, Krøyer og Hans Henrik.

Sort dominans, Hartmann reducerer

Sort holds overtal blev ret hurtigt omsat i en 2-0 føring – og blåt hold begyndte at glæde sig det tredje mål, der ville udløse en spiller fra sort til blåt hold.

Men så tog kampen en uventet drejning. Hartmann fik efter et godt træk sparket bolden i mål ved nærmeste stolpe til 1-2; men pådrog sig i den forbindelse en forstrækning og måtte udgå.

“Årets bedste transfer”

Krøyer skiftede derfor med det samme to blåt, så der nu blev spillet 5 mod 5. Og da Krøyer kort efter udlignede, blev der hvisket nogle bemærkninger om årets bedste transfer.

Det holdt dog ikke stik. I kraft af det løbestærke trekløver Thomas, Ingvild og Lisbeth fik sort hold både lukket blåt holds angreb ned og sat en masse omstillinger med overtal i gang. Den store indsats kunne måles på stadions termometer, der i løbet af kort tid bevægede sig fra 1.9 til 3,9 grader, selvom vejrudsigten kun havde forudsagt 2,0.

Inden længe stod det da også 4-2 til sort – og da stadionuret viste 11.36 var stillingen 3-6 i sorts favør.

Opvarmning til Serie 5

I kampens sidste minut fik blåt hold dog pyntet på resultatet til 4-6. Derefter overlod Dynamoerne banen til serie 5-spillerne fra Holte og Kr. Værløse. En dejlig afslutning på den korte kunststofsæson – som dog måske bliver genoptaget i forbindelse med vinterferien i februar.

Næste søndag rykker vi atter indendørs kl. 18-20.