“It’s coming home!” — referat af juleturneringen 2022

15. januar var det igen tid til Dynamo Birkerøds traditionsrige juleturnering, i år arrangeret af den dynamiske duo Nils Krøyer og Lars Krogh (a.k.a. “løbsledelsen”) og afviklet i trygge og vante rammer i Birkerød Skoles hal.

Holdopstillingen

Grundet corona var det et godt stykke tid siden, turneringen sidst havde været afviklet, faktisk ikke siden sidste gang, så 30 forventningsfulde spillere havde tilmeldt sig på Holdsport. De var af Krogh blevet fordelt på 6 hold à fem mand.

Hold 1 (Danmark)
Ulrik Føyn
Anders Føyn
Thomas Oldenburg
Thomas Akselsen
Lars krogh

Hold 2 (Frankrig)
Niki (Føyn-klan)
Kristoffer Scavenius
Nils Krøyer
Jørn Reindrup
Christian Hviid

Hold 3 (Brasilien)
Elias Ekelund
Aaren Ekelund
Martin Savery
Frank Lønnberg
Gert Skytte

Hold 4 (Argentina)
Jonathan Als
Magnus Als
Henrik Als
Ib Kjeld
Mads Stubbe

Hold 5 (Tyskland)
August Dalgas
Christian Dalgas
Thomas Appel
Patrick (Bruun)
Thomas Bruun

Hold 6 (England)
Bastian Bentzen
Jens Bentzen
Kristian Rud
Nils Krøyer (reserve)
Frank Madsen

Holdene blev ledsaget af følgende bemærkninger/ forklaringer/ undskyldninger fra løbsledelsen:

  • Læg mærke til at, vi i modsætning til tidligere regeringer, IKKE splitter familierne ad.
  • Læg mærke til at Jes er på et hold med et alderspænd på 17-70 år = 53 år
  • Læg mækre til at Lars Krogh simpelthen er sat på et hold, som målmand…som om!
  • Læg mærke til at sort hold har en verdensmester!
  • Der er i alt 7 fædre, der har ”børn” med – Anders Føyn og Henrik Als sågar to hver. Mageløst!

I dagene op til turneringen havde Webmaster i forbindelse med offentliggørelsen af holdene bemærket, at hvidt hold (England) så “frygtindgydende” ud. Det skulle viser sig at være profetiske ord.

Indledende forvirring

For nemheds skyld havde den dynamiske duo – uafhængigt af hverandre og uden at fortælle det hverken hinanden eller til den ansvarlige for den grafiske udformning af turneringstavlen (Mads Stubbe) – valgt at markere holdene med numre … og farver … eller landsholdsnavne.

Det skabte lidt indledende forvirring og kostede nok en del af de minutter, arrangørerne ellers havde vundet ved hurtigt at byde velkommen og kort repetere indendørsreglerne, som Dynamo Birkerød fortolker dem (Hartmann-feltet, kun parering af skud på mål og “Husk, det er gentlemanfodbold!”).

Spillet

Men i gang kom turneringen, og den indledende rundes 15 kampe mellem Danmark, Frankrig, Brasilien, Argentina, Tyskland og England blev en jævnbyrdig omgang, hvor alle oplevede sejre og nederlag, dog med Brasilien på 12 point og England på 9 – og dermed direkte i semifinalerne.

Men alle hold kneb sig traditionen tro videre til slutrunden, hvor de fire dårligste hold fra indledende runde spillede kvartfinaler.

Lige meget hjalp det dog, idet Brasilien og England begge vandt deres semifinaler, sidstnævnte med tenniscifrene 8-3. På tilskuerrækkerne bredte en mumlen sig: “It’s coming home”, og England skuffede ikke, men lammetævede Brasilien af banen og vandt dermed juleturneringen, pokalen, en kæmpe Toms guldbarre og fem specialøl.

Undervejs var Nils Krøyer blevet adopteret som reservemålmand af det engelske hold, idet Mads Mehlsen havde meldt afbud inden turneringsstart.

Til lykke til Bastian, Jens, Kristian (Rud), Frank og Nils!

Nils Krøyer overrækker priserne til vinderholdet, der udover ham selv bestod af Kristian (Rud), Frank, Bastian og Jens. Som det ses, var præmieoverrækkelsen ramt af visse tekniske problemer, idet Frank allerede stod med en øl i hånden.

Årets Fez

Bagefter var der afstemning om Årets Fez, og trods 3. og 2. plads til Lars Krogh (hælaflevering) og Frank Lønnberg (scoringer), så var det Bastian Bentzen, der fik flest stemmer for sin totalfodbold, hvor han spillede samtlige positioner på én gang. Især i semifinalen og finalen var det tydeligt, at den turnering bare skulle vindes!

Bastian, modtageren af Årets Fez – publikumprisen for årets lækreste detalje (eller noget).

Lars Krogh, der begyndte turneringen med at stå på mål, men sluttede med at spille i angrebet, ymtede ord om at bryde sin selvpensionering og møde op til søndagstræning igen. Det ville være skønt.

Derefter var det tid til fællesfoto og fællesbad, begge dele med ryggen mod muren.

Tak til Krogh og Krøyer for et dejligt arrangement.